Jeetje, wat lezen we nu? ‘Justitie jaagt op opdrachtgevers anti-Depla actie’. Heeft die drommelse Depla toch stiekem aangifte gedaan! Iets wat hij eerst nog “te veel eer voor sneue figuren” vond, want “hier worden zaken aangehaald die twaalf jaar oud zijn.”

 

Maar daar is het alfamannetje in Depla toch anders over gaan denken. Waar Breda zucht onder geweldsexplosies en aangiftes van gewone burgers wegens tijdgebrek op de plank blijven liggen of simpelweg worden geseponeerd, daar mogen tal van dienders nu hun kostbare tijd verdoen met een strafrechtelijk onderzoek tegen deze website. Niet iedereen heeft hoge vriendjes bij Justitie, zullen we maar zeggen. Maar ach, weten wij veel, wie weet heeft het Openbaar Ministerie opeens tijd zat.

 

De aangifte van Depla bewijst in ieder geval direct ons punt. Blijkbaar leven we niet in Breda, maar in klein-Turkije of klein-Rusland; een stadstaat waar je geen kritiek op bestuurders mag hebben. En al helemaal niet op stadsdictator Depla, die beweert dat hij aangifte heeft gedaan “niet zozeer vanwege mijn persoontje”, maar om “openbare bestuurders te beschermen”.

 

Om dat woordje ‘beschermen’ moesten wij heel hard lachen: Paul Depla, het zelfbenoemd condoom van bestuurlijk Nederland. Blijkbaar ziet Depla onze kritiek dus als een soa. Nou Paul, dat zou zomaar kunnen kloppen! Wij zijn die soa met een incubatietijd van 12 jaar, het korstje dat er sinds jouw strapatsen in Nijmegen al zit. En waar jij nu (middels die aangifte) woest aan loopt te krabben. Maar krabben is nooit goed. Bovendien zijn de meeste soa’s chronisch, dat zou jij toch moeten weten, Depla.

 

Enfin, we zijn reuze benieuwd naar die rechtszaak, mocht ie er daadwerkelijk komen. Ontkent Depla dan opeens alle scheve schaatsen die hij in het verleden heeft gereden? Dat zou zomaar kunnen. In dat geval mogen de beveiligers van de Nijmeegse fietsenkelder én alle dames die kennis hebben gemaakt met dat vermaledijde apparaat tussen Depla’s benen, zich bij ons melden. Met een klein beetje geluk zit er nog een MeToo’tje bij ook. Je weet het maar nooit hè!